Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För Kristian Johansson är konståkning en dröm som har gått i uppfyllelse. För nio månader sen vid 27-års ålder knöt han på sig skridskorna för första gången. Nu kör han 60 mil i veckan till träningen och i februari debuterade han som tävlingsåkare.
 
Två svenskar med viktiga bedömningsroller fanns på plats när konståkningen avgjordes vid OS i Peking, Emilie Billow och Åsa Nordback. I del 3 i vår artikelserie om OS i Peking berättar de om ett OS från andra sidan sargen.
 
14 maj samlas svensk konståkning på Arlanda för Förbundsforum, en förberedande mötesplats för höstens Förbundsmöte. Ta chansen att påverka svensk konståknings framtid och vägen mot Strategi2026.
 
Svenska Konståkningsförbundet har lämnat in en ansökan till ISU (International Skating Union) om att få arrangera VM i konståkning 2025 i Malmö.
 
Emelie Ling slutar på 18:e plats i JVM efter att i friåkningen ha satt ännu ett nytt personbästa.
 
Andreas Nordebäck slutar på en 10:e plats i JVM i Tallinn. Det innebär att Sverige har två platser i herrklassen till nästa års JVM.
 
Emelie Ling är klar för final i JVM efter att ha satt nytt personbästa i kortprogrammet som avgjordes idag. Emelie ligger på 18:e plats inför söndagens final.
 
Andreas Nordebäck är klar för final i JVM efter det inledande, korta programmet som avgjordes idag i Tallinn, Estland. Med det nya personbästat 76.20 placerade sig Nordebäck på 7:e plats inför finalen som avgörs på lördag.
 
Nyligen hemkommen från ett fantastiskt SM i Borlänge och Falun är jag full av intryck och energi. SM i Dalarna var en riktig konståkningsfest! Att efter mer än två år med pandemi och restriktioner äntligen kunna arrangera ett SM igen var underbart.
 
Denna vecka avgörs Junior-VM i konståkning i Tallinn, Estland. Från Sverige deltar Emelie Ling och Andreas Nordebäck. Tävlingarna börjar imorgon för herrar, damerna gör sina kortprogram på lördag.
 
VM i synkro är avslutat och Team Inspire har nu gjort sitt första VM. Laget som endast åkt tillsammans i två år slutade på en tionde plats.
 
Under sista dagen av SM 2022 avgjordes damernas och herrarnas friåkning. I damklassen tog Josefin Taljegård karriärens första SM-guld. Nikolaj Majorov tog hem segern i herrklassen.
 

SM 2022 - Dag 3

(2022-04-10 00:05)
Tredje tävlingsdagen i SM 2022 är avslutad och nya medaljörer har korats i juniorer herrar och damer samt i ungdom pojkar och flickor.
 
Team Inspire gjorde natten till lördag VM-debut i det korta programmet och ligger på nionde plats inför friåkningen som avgörs idag 19.40 svensk tid. Team Inspire har startnummer 15 och går på is ca 22.27.
 

SM 2022 - Dag 2

(2022-04-09 01:07)
Andra tävlingsdagen i SM 2022 bjöd på kortprogram för ungdom flickor, juniorer herrar och seniorer damer och herrar. I RM flickor avgjordes friåkning och de första medaljerna i SM 2022 delades ut.
 

ZoegasIshuset Logotype

 

Hotel Öresund logo

 

KVANTUM_LANDSKRONA

 

 

Sponsorhuset

Postadress:
GF Idrott Konståkningsförening - Konståkning
Box 3085
26103 Landskrona

Besöksadress:
Karlslundsvägen 20
26142 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gfik.org@gmail.com

Se all info