Hoppa till sidans innehåll

Information om GFIK's skridskoskola


GF Idrott konståknings skridskoskola vänder sig till alla nybörjare vare sig man vill bli hockeyspelare, konståkare eller hobbyåkare.

GF Idrott konståkning lär ut grundläggande skridskoteknik på ett leksamt och pedagogiskt sätt med ursprung från hur Svenska konståkningsförbundet ser på lärandet av olika skridskomoment.

GF Idrott konståknings lär ut alla de grundläggande momenten för att hantera skridskoåkningen på bästa sätt. Barnen lär sig åka rakt, stabilt, på ytterskär och på innerskär med hjälp av utbildade lärare! De lär sig piruetter, balansövningar och lär sig att resa sig upp vid fall och bromsa och stanna. De lär sig behärska sina skridskor och sin åkning som ingen annan!

Det enda som krävs för att börja är att barnet vågar vara själv på isen utan förälder eller anhörig. De behöver också klara av att ta emot instruktioner.

Isen under skridskoskolan är uppdelad i 3 olika grupper som har vars en lärare och hjälptränare som är ungdomar från konståkningsklasserna.

Det är viktigt att barnen har med sig en vuxen på alla träningar.
GF Idrott konståkning kommer att under terminens gång informera om ändringar på plats. Det kan vara ändringar av träningstider, märkestagning, eventuellt erbjudande om uppflyttning och allt annat som kan hända. Vi strävar efter en bra dialog med både barnen och anhöriga!

Förflyttning mellan grupperna sker när huvudtränaren bedömer att åkaren är mogen för en högre grupp. Likaså om åkaren är mogen för att gå upp till konståkningen. Detta sker alltid i samråd med förälder och åkare då det kan vara förknippat med högre kostnad och fler träningstider.

Välkommen!

Uppdaterad: 05 AUG 2020 21:42

ZoegasIshuset Logotype

 

Hotel Öresund logo

 

KVANTUM_LANDSKRONA

 

 

Sponsorhuset

Postadress:
GF Idrott Konståkningsförening - Konståkning
Box 3085
26103 Landskrona

Besöksadress:
Karlslundsvägen 20
26142 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info