Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspolicy


Efterhand som åkarna klarar tester i testsystemet, så blir de med hänsyn till ålder , placerad i olika tävlingsklasser. Man börjar som C-åkare och strävar uppåt mot att bli A-åkare, C, B, A och Elit, tävlingarna benämns olika och är beroende av tävlingsgrupp. Alisa eller hjälptränare följer med på tävlingar i Skåne. Eventuellt boende och resor får åkaren själv bekosta.

Anmälan görs av förälder via e-post till Alisa. Tävlingsavgiften ska vara betald innan sista anmälningsdatum till tävlingen, annars blir inte åkaren anmäld.

Slingatävling är en “tävlingsform” som liknar en uppvisning för det åkare som inte har program. Varje åkare får en positiv feedback efteråt. Detta är en förberedelse till att tävla och är gratis.

Stjärntävling är den första tävlingen med eget program. På dessa tävlingar får man stjärnbedömning från 1-3 i: 

  • Skridskoteknik
  • Steg och rörelser
  • Utförande
  • Uttryck till musiken

Man får även en komentar från dommarna som innehåller standardsvar de kan välja. Man får mellan 3-5 sådana standardsvar. Alla får ett pris efter avslutat program. Ingen prisutdelning förekommer. I stjärntävling tävlar man när man är C-åkare och B-åkare.

Klubbtävling är en poängtävling, för att tävla här är man B-åkare och i mån av utrymme kan även A-åkare delta.

A-tävlingar är endast för de som är A-åkare.

Skåne- och juniorserie är en lagtävling i södra Sverige, som sker i “turneringsform” Regionen är indelad i olika grupper och i slutet av säsongen blir det sedan semifinal och final. Vid varje tävling deltar tre åkare från varje klubb. Varje åkare tävlar med sitt eget program. Åkarna får poäng enligt ett visst bedömningssystem, de läggs ihop till en gemensam poäng. Tävlingen är gratis.

Elitserie, en serie av tävlingar som A-åkare deltar i. De måste kvalificera sig med poäng från A-tävlingar. Endast ett fåtal åkare blir antagna. 

Inbjudan skickas med mejl till berörda. Anmälan görs av förälder med mejl. Tävlingsavgiften ska vara betald innan sista anmälningsdatum till tävlingen, annars blir inte åkaren anmäld.

Tävlingsmusiken ska vara på CD-skivor som åkaren själv ansvarar för att de tas med tilltävling.

Om du blir sjuk och inte kan tävla, kontakta klubben snarast på via This is a mailto link och tala om att din plats står till förfogande. Ibland finns det åkare i klubben som inte kommit med och då kan vi göra ett byte. I övriga fall kan du få upplysningar om vart du skall ringa för att stryka dig ur tävlingen.

Det krävs vanligtvis ett läkarintyg för att få tillbaka den inbetalda tävlingsavgiften, men den arrangerande klubben kan ha rätt att behålla en del av pengarna. Vid återbetalning gäller Svenska Konståkningsförbundets policy, dock måste skulden regleras mellan klubbarna innan återbetalning kan ske till åkaren.
Vid avanmälan före anmälningstidens utgång eller om tävlingen blir inställd återbetalas hela avgiften. Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång fram till kl 17.00 dagen före första tävlingsdagen återbetalas halva avgiften. Vid avanmälan efter kl 17.00 dagen före första tävlingsdagen sker ingen återbetalning
Om det är så att du behöver ta läkemedel innan du ska tävla som t ex. mot astma så ska ett läkarintyg scannas in till klubbmailen This is a mailto link
Uppdaterad: 26 AUG 2018 12:53

ZoegasIshuset Logotype

 

Hotel Öresund logo

 

KVANTUM_LANDSKRONA

 

 

Sponsorhuset

Postadress:
GF Idrott Konståkningsförening - Konståkning
Box 3085
26103 Landskrona

Besöksadress:
Karlslundsvägen 20
26142 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info